• Een dak met witte coating

Waarom kiezen voor witte dakbedekking?

Witte dakbedekkingssystemen zijn de afgelopen jaren aan een enorme opmars bezig. Daar platte daken vroeger veelal donkergrijs en zwart waren, kiezen steeds meer mensen tegenwoordig voor witte dakbedekking. Dit vooral door de hoge refelectie van het zonlicht, wat energiebesparing oplevert en dus beter is voor het millieu.

Bespaar energie met witte daken

Onderzoek heeft uitgewezen dat u met een wit dak tot 20% kunt besparen op uw kosten voor airco. Bij een pand zonder koelinstallatie zal de temperatuur merkbaar dalen. In tijden van stijgende temperaturen tijdens hete zomers energiekosten is dat een investering die zich in korte tijd terugbetaald. Zeker als u in ogenschouw neemt dat koele daken een langere levensduur kennen.

Wij kunnen uw bestaand dak voorzien van een coating of bij renovatie of nieuwbouw uw dak voorzien in een witte dakbedekking, EPDM, bitumen roofing of PVC roofing. Vraag naar de mogelijkheden van een wit dak.

Witte daken in het buitenland

Het wereldwijd glanzend wit schilderen van onze daken helpt om de aarde te behoeden tegen het broeikaseffect. In Californië zijn nieuwe handelszaken al sinds 2005 verplicht om hun (platte) daken wit te maken.

Een wit dak door De EPDM-Specialist

Wanneer u overweegt om een nieuw dak te plaatsen of uw bestaande dak te voorzien van witte coating, neem dan zeker eens contact met ons op! De specialisten van De EPDM-specialist hebben ervaring in het wit maken van daken en kunnen u perfect adviseren over de mogelijkheden en voordelen hiervan.