Waarom een Bitumen Roofing dak?

Bitumen Roofing dakwerken

Sinds jaar en dag is roofing het populairste product voor het waterdicht maken van platte dakwerken. De bitumen roofing is gemaakt van een ‘’bitumen’’. Dit is een aardolie product waar polyester aan is toegevoegd. Hierdoor krijgt de roofing zijn bekende zwarte kleur. Het belangrijke kenmerk van bitumen is de hoge waterbestendigheid. Om de roofing goed UV-bestendig te maken wordt deze gemodificeerd en voorzien van leislag. Dit zijn een soort gekleurde schilfers die zorgen dat de roofing voor het platte dak UV bestendig blijft. Dit totaalpakket zorgt voor een waterdicht geheel. Bij bitumendakwerkbedrijf De EPDM-Specialist kunt u kiezen uit verschillende kleuren leislag voor mooi ogend resultaat.

Levensduur van bitumen roofing

Gemiddeld gaat een roofingdak 25 jaar mee. Echter is dit sterk afhankelijk van de weersinvloeden, de kwaliteit van aanbrengen en het onderhoud. Wanneer een bitumen roofingdak versleten is, de isolatie nog voldoende toereikend is, bestaat de mogelijkheid om uw bitumen roofingdak te renoveren. Dit noemen we ook wel dakrenovatie. Het huidige Bitumen roofingdak blijft dan gewoon liggen. De roofingspecialisten van dakwerkbedrijf De EPDM-Specialist branden dan een nieuwe laag roofing over de oude heen. De daktrimmen en afvoeren worden vervangen en uw dak kan weer een leven mee! Doordat de oude roofing blijft liggen bespaart u aanzienlijk op uw dakhernieuwing. Dit komt door de besparing dan de dakmonteurs en de recyclagekosten van uw oude bitumen roofingdak.

Waarom kiezen voor een bitumen roofingdak?

-Blijvende elasticiteit

-Hoge bestandheid tegen weers- en temperatuursinvloeden

-Bij lekkages eenvoudig te repareren

-Nagenoeg onderhoudsvrij

-Relatief lange levensduur van gemiddeld 25 jaar

-In verhouding goedkoper dan Bitumen.

-Keuze uit diverse kleuren leislag

Aanbrengen van bitumen roofingdaken vereisen vakmanschap van een ervaren dakwerker.

Anders dan soms beweert wordt, is het plaatsen van een bitumen roofingdak werk voor vakmensen. Het plaatsen van rubberroofing vereist veel productkennis en ervaring in daken. Het monteursteam van De EPDM-specialist bestaat dan ook enkel uit gediplomeerde bitumen en EPDM dakwerkers.

Een bitumen roofing dak van De EPDM-Specialist

Wanneer u kiest voor een bitumen roofingdak van De EPDM-specialist bent u verzekerd van een waterdicht EPDM rubberdak met de volgende eigenschappen;

-Gediplomeerde roofing dakwerkers

-Garantie op de uitgevoerde werkzaamheden

-Deskundig advies voor alle dakgrelateerde onderwerpen

-24 uursservice bij problemen

-Esthetisch dakvlak in kleur naar eigen keuze

Neem contact op en ontdek wat De EPDM-Specialist voor u kan betekenen